BeautifulYou
Patchouli, etherische olie

SKU: 01042

9,6564,10 INCL. BTW

Leverbaar in diverse maten.

Wissen
Artikelnummer: 01042 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Patchouli (pogostemon cablin), de etherische olie. Patchouli is een vast ruig kruid dat tot 1 meter hoog wordt. Patchouli heeft een stevige harige stengel, geurige donzige bladeren en witte bloemen met een paarsige waas. Inheems in Indonesie en de Filippijnen. Nu ook gekweekt in o.a. Indie, China, Maleisie en Zuid-Afrika. De etherische olie wordt door stoomdistillatie uit de gedroogde bladeren verkregen; de bladeren worden gewoonlijk eerst aan een gisting onderworpen. De olie is amberkleurig of donker oranje en heeft een zoete, rijke, kruidig-aarde-achtige geur, die nog beter wordt bij het ouder worden. De geur van Patchouli blijft lang hangen. Patchouli wordt met succes ingezet bij zweren, voetschimmel, de vette huid en vet haar, schimmelinfecties, roos, rimpels, wijde porien, huiduitslag, algemene haarverzorging, de gebarsten en geschaafde huid, acne, eczeem, dermatitis; spataders en als adertonicum. Emotioneel-gezien verdrijft zij nerveuze uitputting, met stress samenhangende klachten, kilte; en stimuleert zij ‘overgave’ en bestrijdt (mogelijk mede daardoor) frigiditeit. Patchouli wordt op grote schaal gebruikt in cosmetische preparaten, als fixatief in zepen en parfums en in de voedingsmiddelen-industrie (alcoholische- en frisdranken). Tevens zeer geliefd om onaangename geuren en smaken te bestrijden. Voor mengsels heeft Webcosmetics de vakliteratuur geraadpleegd: Patchouli is goed te mengen met cederhout, sandelhout, vetiver, eikenmos, geranium, lavendel, kruidnagel, roos, neroli, cassia, bergamot, mirre, scharlei, opapanax, en diverse olien met een orientaalse basis.

Extra informatie

Gewicht N/B
Maat

, , ,

Merk