OUR STORES

blog-placeholder

XStore London

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud. Lorem ipsum dolor.

[share]

Store Address

48 Park Avenue, East 21st Street, Apt. 304
London NY 10016

Contact Info

Email: youremail@site.com
Phone: +1 408 996 1010
Fax: +1 408 996 1010

BESTEL ONLINE, BEL OF MAIL:
+31 (0)172-854666
info@beautifulyou.care

Lavendel (Echte Lavendel), de etherische olie. Echte Lavendel (= lavandula vera = lavandula officinalis = lavandula angustifolia = tuinlavendel = gewone lavendel) komt met name uit Zuid-Europa en Noord-Afrika. De Provence is er beroemd door. De fijnste kwaliteiten groeien op hoogtes boven de 1400 meter. De naam Lavendel is afgeleid van het Latijnse lavare, dat wassen betekent. Lavendel heeft dan ook al duizenden jaren een zuiverende reputatie. Lavendel staat echter vooral bekend om haar kalmerende invloed. Zij speelt (dus) een voorname rol bij het bestrijden van slapeloosheid, spanningen en angsten; en eventueel hoge bloeddruk. Lavendel verhelpt een negatieve houding en heeft een positief effect op het verwerken van trauma’s. Lavendel werkt tevens verfrissend en zij bevordert de harmonie. Lavendel is dus uitverkoren bij met stress samenhangende aandoeningen. Maar Lavendel bewijst ook goede diensten bij de bestrijding van hoofdpijn (o.a. migraine), duizelingen, de reeds genoemde hoge bloeddruk, en depressies; wondjes, pijn, geïrriteerdheid, roodheid, acne, insektensteken, couperose, brandwonden, zweertjes en allergie. Lavendel wordt o.a. gebruikt in farmaceutische antiseptische zalven, in zepen, lotions, parfums, en uiteraard in de massage-olien van Webcosmetics, en als smaakmiddel in fris- en alcoholische dranken en voedingsmiddelen. De etherische olie wordt verkregen door stoomdistillatie uit de verse bloeiende toppen. De olie is kleurloos tot lichtgeel met een zoete bloemig-kruidige geur met een balsemiek-houtige ondertoon. Voor mengsels heeft Webcosmetics de vakliteratuur geraadpleegd: Lavendel is goed te mengen met bijna alle olien, in het bijzonder met citrus- en bloemen-olien; ook met kruidnagel, cederhout, scharlei, labdanum, vetiver, patchouli, eikenmos, en vele andere.

Ben je een professional?

Meld je dan hier aan en profiteer van onze groothandelsprijzen.

Gewicht Niet beschikbaar
Merk

Maat

, , ,

Related Products